Ewa_Gotuje

Supermix. Termoposiłki dla niemowląt

Przygotowanie pysznych i zdrowych posiłków nigdy nie było tak łatwe!

Smakowite przeciery ze zmiksowanych warzyw, dania z ziemniaków i mięsa zapewnią dziecku niezbędne wartości odżywcze już od pierwszych miesięcy jego życia. Dzięki urządzeniu Thermomix i opracowanemu przez autorkę czterostopniowemu planowi odżywania umiejętne włączanie pokarmów stałych do diety niemowląt stanie się nie tylko proste, lecz także przyjemne.

• Wypróbuj ponad 50 przepisów - od pierwszego przecieru do wspólnych rodzinnych posiłków.
• Dowiedz się, jakie produkty można włączać do diety w poszczególnych miesiącach życia dziecka.
• Wyeliminuj alergeny, konserwanty i sztuczne dodatki - wystarczą ci świeże owoce, warzywa, trochę mięsa i oleju.
• Zacznij przygotowywać zdrowe zbilansowane dania, dzięki którym zapewnisz dziecku prawidłowy rozwój.
• Pozbądź się słoiczków z gotowymi daniami - sam decyduj o składnikach posiłku swojego maluszka!

- Uważam, że wspaniale jest proponować dzieciom jak najszerszą paletę zdrowych produktów spożywczych. Istotną rolę odgrywa przy tym sezonowość oraz regionalne pochodzenie owoców i warzyw. Tą książką chciałabym zainspirować inne matki i zachęcić je do przygotowywania świeżych i zróżnicowanych posiłków dla ich pociech. Dzięki Thermomixowi® przepisy te bez trudu uda się wykonać nawet w trakcie bardzo pracowitych dni z naszymi maluchami.

Désirée Peikert

Désirée Peikert wychowała się w dużej rodzinie wśród piątki rodzeństwa. Większość dzieciństwa spędziła w Australii, Afryce i na Południowym Pacyfiku. Dzisiaj mieszka wraz z mężem, córką i całą gromadą zwierząt na wsi w Szlezwiku‑Holsztynie. Jako mama, która pracuje zawodowo, doskonale rozumie, jakim wyzwaniem jest codzienne gotowanie świeżych posiłków. Osiem lat temu w jej domu pojawił się Thermomix® - w następstwie czego przez wiele lat była przedstawicielką firmy i szefową oddziału. Poznała wiele rodzin o najróżniejszych potrzebach i przyzwyczajeniach. Pozwoliło jej to pogłębić wiedzę z zakresu odżywiania, którą potem przekazywała na licznych kursach, a od 2015 r. także na swoim blogu: www.a-matter-of-taste.de. Obecnie Désirée pracuje jako twórczyni przepisów kulinarnych oraz fotografka, m.in. dla magazynu „mein ZauberTopf".

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Szarlotka (jabłecznik) na kruszonce

Niezwykle prosty i smakowity, dla nas rewelka, bo kocham wszelkie jabłkowe wy...

Odsłon: 29649

60 min
64
Sałatki Sałatka ziemniaczana z sosem greckim

Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...

Odsłon: 95

30 min
4
Desery Sernik na zimno z truskawkami

Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...

Odsłon: 745

30 min
15

Polecane artykuły

Ewa gotuje Mięsa z rusztu według Ewy Wachowicz i Mateusza Gesslera. Przepisy idealne na majówkę

Podczas tegorocznej majówki planujesz przygotować schab z rusztu? Jeśli tak, koniecznie zapoznaj się z przepisami, które w 510. odcinku programu "E...

0
Informacje Egzotyczny owoc o wyjątkowym smaku. Jak jeść kiwano i co można z niego zrobić?

Kiwano – egzotyczny owoc z Afryki – cieszy się coraz większą popularnością w polskiej kuchni. I nic w tym dziwnego – nie dość, że zachwyca ono swoi...

1
Informacje Witaminy z grupy B – na co pomagają, w czym się znajdują?

Witaminy z grupy B są niezmiernie ważne dla naszego zdrowia. Wspierają funkcjonowanie układu nerwowego, przyczyniają się do utrzymania zdrowej skór...

0
Informacje Sezon grillowy czas zacząć! Oto prawdziwy „narodowy sport Polaków”

Grillowanie zajmuje ważne miejsce w sercach Polaków. Śmiało można stwierdzić, że to nasz sport narodowy, który jednoczy przyjaciół i rodziny w upal...

0