Ewa_Gotuje

Trzy potrawy w jednym czasie

Niedzielny obiad, wizyta przyjaciół, rodzinna impreza – jeśli należysz do osób, którym goście niemal zawsze kojarzą się z wyzwaniem, być może jest to kwestia gorszej organizacji pracy, mniejszych umiejętności kulinarnych albo zwyczajnie braku czasu.

Żaden z tych czynników nie jest już jednak problemem, bo nowoczesne piekarniki Whirlpool pozwalają na przygotowanie w tym samym czasie aż trzech dań. To oszczędność czasu, prądu i... nerwów.

COOK3

Dzięki funkcji Cook3, na trzech różnych poziomach możemy piec potrawy o różnej konsystencji i aromacie. Jeśli do piekarnika wsadzimy równocześnie rybę, indyka i sernik, możemy być pewni, że wszystkie będą smakować tak, jakbyśmy piekli je osobno. Jak to się dzieje, że zapachy się nie przenikają? Jest to możliwe dzięki odrębnej cyrkulacji powietrza na trzech poziomach. Proces pieczenia przebiega więc tak, jakbyśmy mieli do czynienia z trzema osobnymi urządzeniami. Różnica polega jednak na tym, że tu oszczędzamy nie tylko przestrzeń, ale też pieniądze, bo piekarnik na równoczesne upieczenie trzech potraw nie zużywa wcale więcej prądu. Dodatkowo, jest to idealne rozwiązanie dla osób, które mają niewiele czasu na przygotowanie dań.

SZEF KUCHNI

Nawet jeśli nie czujesz w sobie żyłki do gotowania, możesz przyrządzić znakomite potrawy. Dzięki technologii 6-ty Zmysł w piekarnikach Whirlpool wystarczy wybrać jeden z 30 fabrycznie zaprogramowanych przepisów, a urządzenie samo ustawi parametry i czas pieczenia. Mamy wtedy pewność, że nic się nie przypali ani nie będzie niedopieczone.

READY 2 COOK

Pieniądze i czas oszczędzamy nie tylko dzięki funkcji Cook3. Piekarniki Whirlpool najnowszej generacji wyposażone są również w system ogrzewania konwekcyjnego, powodującego bardzo szybkie nagrzewanie się komory piekarnika. Oznacza to, że nie musimy włączać urządzenia kilka minut przed włożeniem do niego potrawy.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

15 min
6
Desery Ciasto bez pieczenia

Ciasto bez pieczenia przygotowane na 1 maja. Ciasto na spodzie z podłużnych b...

Odsłon: 644

60 min
10
30 min
14

Polecane artykuły

Informacje Pierożki i kurczak po chińsku. Zrobisz raz i przepadniesz

To prawda, że podróże kształcą. Dotyczy to nie tylko poznawania zwyczajów czy zabytków, ale też kuchni. Niektóre z nich są tak odmienne od naszej,...

1
Ewa gotuje Znakomite dania i dodatki na grilla

Maj to miesiąc, kiedy rozpoczynamy sezon grillowy, to właśnie teraz poszukujemy nowych i sprawdzonych przepisów na dania i przekąski z rusztu, któr...

1
Informacje Odkryj zapomniane przepisy z kajetu babci. Rumianek - właściwości i zastosowanie w kuchni

Rumianek to jedno z najpopularniejszych ziół goszczących w polskich domach. Uchodzi on nie tylko za skuteczny lek na rozmaite dolegliwości, ale rów...

5
Informacje Możesz zrobić oliwę, pastę do kanapek lub syrop. Jak wykorzystać stokrotki w kuchni

Polacy kochają przyozdabiać swoje tarasy i balkony roślinami, wśród których szczególną popularnością cieszy się stokrotka. Co to za kwiat i czym za...

3