Wyniki wyszukiwania dla potrawy z korzenia pietruszki
Artykuły potrawy z korzenia pietruszki
Wszystkie
Zwykle pojawia się na naszych talerzach w roli mało istotnego dodatku, którego smak niezbyt wyróżnia się na tle innych składników. Tymczasem pietru...
Ogród Botaniczny w Hamburgu co roku organizuje konkurs na najbardziej trującą roślinę. Oczywiście nie oznacza to od razu, że mamy jej nie jeść. W z...
Zapalenie pęcherza lubi powracać, dlatego warto mieć skuteczny sposób, jak sobie z nim radzić. Choć nie wolno rezygnować z leków, to przyda się też...
Natka pietruszki to składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie niektóre dania. Podkreśla ona smak zup, owoców morza, ryb, mięs i sałatek, a do te...
Natka pietruszki to jedna z ulubionych nowalijek Polaków. Pasuje jako dodatek praktycznie do wszystkiego, a jej właściwości są naprawdę cenne. To j...
Krewetki to bardzo wdzięczny składnik, który - odpowiednio przyprawiony - może zaskoczyć cię falą intensywnych doznań. Mało kto zdaje sobie sprawę...
Natka pietruszki jest jedną z najbardziej aromatycznych przypraw w kuchni. Niestety, nawet jeśli po zakupie wstawimy ją do wody, po kilku dniach za...
Nie masz pomysłu na to, jaką sałatkę przygotować na święta Bożego Narodzenia? Postaw na klasykę i zrób sałatkę jarzynową. Będziesz potrzebować międ...
Dodatek tego korzenia sprawia, że każda mięsna potrawa nabiera niepowtarzalnego charakteru. Mowa tu oczywiście o chrzanie, który zajmuje szczególne...
Szukasz ciekawego pomysłu na łososia? Wypróbuj przepis na łososia w glazurze z dodatkiem ziemniaków i topinamburu. Nie zapomnij dodać czosnku i sok...
Taki obiad to prawdziwy rarytas. Dzisiaj podajemy przepis na łososia pieczonego w soli i zaserwowanego w towarzystwie pysznych i aromatycznych warz...
Zmniejsza ryzyko zachorowania na wiele chorób, w tym zawał i udar. Choć smakuje i pachnie podobnie do imbiru, jest jego luksusową wersją. Dowiedz s...
Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedz...
Solenie potraw nie wydaje się sztuką, prawda? Można by wręcz przyjąć, że każdy z nas robi to intuicyjnie, polegając na własnych kubkach smakowych....
Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym w...
Lato nie zachęca do wielogodzinnego stania przy garnkach. Ciężkie, skomplikowane potrawy na pewno nie pomogą w przetrwaniu upałów. Na szczęście str...
Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie o...
Lampka wina do obiadu, czy kolacji nadaje posiłkom elegancji. By dodać do tego smak, trzeba potrafić dobrać wino.
Wieczerza wigilijna to jedna z najbardziej wyczekiwanych kolacji w ciągu roku. Tradycja nakazuje przyrządzenie 12 postnych potraw, dlatego pracę na...
W zależności od regionu Polski, podczas Wielkanocy, zajadamy się różnymi smakołykami. Czy znasz wszystkie świąteczne potrawy? Przekonaj się, rozwią...
Tradycyjne dania wielkanocne jak żur czy tłusta kiełbasa są ciężkostrawne i mogą zaszkodzić małym dzieciom. Co zatem przygotować dla małych szkrabó...
Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich...