Wyniki wyszukiwania dla sledzie w oleju i occie z cebula
Artykuły sledzie w oleju i occie z cebula
Wszystkie
Śledzie w oleju lnianym na wigilię to potrawa, która śmiało może być jednym z 12 dań, o ile tylko odpowiednio je przygotujemy. Przygotowanie smaczn...
Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nie...
Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo prze...
Dziś przypada śledzik - symboliczny koniec karnawału. To właśnie dziś odbywają się ostatnie bale i przyjęcia, w trakcie których zajadamy się tradyc...
Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo prze...
Czerwona cebula może być bardzo smacznym dodatkiem do obiadu. Do przygotowania konfitury z czerwonej cebuli będziesz potrzebować: cebuli czerwonej,...
Czym charakteryzują się poszczególne gatunki cebuli? Jakie są jej walory prozdrowotne oraz jak zniwelować łzawienie oczu przy jej krojeniu?
Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach....
Mogłoby się wydawać, że każdy wie, jak kroić cebulę. Choć wiele osób jest przekonanych, że umieją to nawet dzieci, to niestety są w błędzie. Sprawd...
Wypróbuj wariację na temat klasycznego polskiego dania i przygotuj śledzie z burakiem i prażonymi migdałami. Świetne danie, które sprawdzi się podc...
Może zostały ci jeszcze śledzie po świętach? Wykorzystaj je, aby przygotować pyszną i zdrową przekąskę, którą możesz zjeść w czasie przerwy w pracy...
Nie może ich zabraknąć w żadnej diecie! To płynne złoto dostarcza nam mnóstwa cennych składników. Wybierz swój ulubiony rodzaj.
Co zrobić ze zużytym olejem po smażeniu? Jak przechowywać olej i gdzie go wyrzucić? Jak wykorzystać zużyty olej ponownie? Te pytania często zadają...
Rosół to podstawa niedzielnego obiadu w wielu polskich domach. Trudno się temu dziwić - w końcu doskonale rozgrzewa i jeszcze lepiej smakuje. Podcz...
W sklepach znajdziecie różnego rodzaju cebule. Mało kto wie, iż każda z nich ma nieco inne właściwości i zastosowanie.
Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast widzą w niej panaceum na wiele dolegliwości. Jak ją przyg...
Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wie...
Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku, kryje w sobie także sz...
O prozdrowotnych właściwościach octu jabłkowego można byłoby mówić długo. M.in. zmniejsza on ryzyko nadciśnienia czy cukrzycy. Zaleca się picie oct...
Dania z udziałem śledzi od lat goszczą na polskich stołach. Świetnie sprawdzają się w roli przekąski na rodzinnych spotkaniach oraz przyjęciach w g...
Olej porowy często spotyka się w restauracjach i świetnie komponuje się z mięsem, rybami i warzywami. Ten dodatek swoją prostotą zachwyca podniebie...
Codziennie produkujemy ogromną ilość śmieci. W 2021 było to aż 13,7 mln ton odpadów komunalnych, czyli śmieci, które codziennie powstają podczas pr...