Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa z dorsza z warzywami. Jest niezwykle sycąca, a do tego doskonale rozgrzewa od środka. Gotową zupę można serwować z kromką razowego żytniego chleba lub z ziemniakami ugotowanymi dzień wcześniej.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1097
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 153
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 66
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1097
Składniki
Przygotowanie zupy zaczynamy od bulionu warzywnego. Do garnka wrzucamy: opaloną cebulę, pora, ziele angielskie i liście laurowe. Składniki zalewamy 2,5 l wody. Wszystko razem gotujemy przez około 20 minut. Następnie dodajemy warzywa: marchewkę, selera i pietruszkę. Wywar gotujemy kolejne 20 minut. Po tym czasie wyciągamy wszystkie warzywa z garnka. Dzięki temu, że warzywa są gotowane krótko, mają niższy indeks glikemiczny.
Do bulionu dodajemy pokrojonego fileta z dorsza oraz pokrojoną w paseczki paprykę i gotujemy wywar przez 10 minut na wolnym ogniu. Następnie dodajemy skrojonego w drobną kosteczkę pomidora obranego ze skórki (opcjonalnie możemy dodać odrobinę mleczka kokosowego) łyżeczkę ksylitolu, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Gotujemy całość przez kolejne 5 minut.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Zupę możemy serować z chlebem żytnim razowym lub z ziemniakami ugotowanymi poprzedniego dnia, skrojonymi w kostkę. Smacznego!