Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane w jajku i bułce tartej smażone kostki z mintaja podane z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty i cebuli.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Usmażone filety rybne podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego !!!
Wykonanie surówki: kiszoną kapustę odciskamy z soku kroimy, dodajemy pokrojoną połowę małej cebuli w kostkę, dodajemy pieprz i łyżkę oliwy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Dzień wcześniej układamy zamrożone kostki mintaja na sicie żeby się rozmroziły. Rozmrożone filety w kostkach doprawiamy solą i pieprzem ziołowym, panierujemy w tartej bułce i rozbełtanych jajkach i smażymy na gorącej z olejem patelni. Smażymy na rumiany kolor z obu stron, około 15 minut z każdej strony. W międzyczasie gotujemy ziemniaki.