Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus jabłkowy z dodatkiem śliwek i nektarynek
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 130
Składniki
Jabłka i nektarynki obieramy. Wszystkie owoce kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy owoce i zasypujemy cukrem. Mieszamy od czasu do czasu. Gdy owoce zmiękną, miksujemy je na mus i chwilę gotujemy. Mus wlewamy do wcześniej wyparzonych słoiczków. Szczelnie zamykamy, i ustawiamy do góry nogami. Gdy słoiczki ostygną, wstawiamy w ciemne i chłodne miejsce. Z przepisu wychodzą 4 słoiczki o pojemności 200ml