Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyniowe pancakes to pyszne amerykańskie naleśniki, które zawsze się udają. Świetnie smakują zarówno na gorąco ledwo zdjęte z patelni jak i na zimno. Podane w towarzystwie ulubionych owoców i posypane cukrem pudrem zauroczą nie jedno podniebienie.
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki mąkę, proszek do pieczenia, proszek budyniowy, cukier oraz szczyptę soli, wszystko mieszamy do połączenia się składników. Następnie wlewamy mleko oraz olej, dodajemy jajka i wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny. Banany i obrane owoce kiwi kroimy w plastry. Winogrona przekrawamy na pół.
Na rozgrzaną patelnię ( najlepiej do naleśników ) bez dodatku tłuszczu, wlewamy niewielkie porcje ciasta i smażymy pankejki na lekko brązowy kolor, naleśniki odwracamy na drugą stronę gdy na powierzchni ciasta zaczną pojawiać się pękające pęcherzyki powietrza. Gotowe pankejki przekładamy na talerz, podajemy z owocami i posypujemy cukrem puderem.