Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony szczupak to smaczne danie. Należy jednak uważać, żeby nie przeciągnąć, bo będzie porażka i ryba wyjdzie sucha. Większość lubi szczupaka smażonego, ale ta wersja jest zdrowsza.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 99
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 99
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
Szczupaka sprawić czyli oskrobać, wypatroszyć i dokładnie umyć. Osuszyć i natrzeć solą i pieprzem cytrynowym z zewnątrz jak i wewnątrz ryby. Wszystkie zioła onlepić masłem i umieścić je w powłoce brzusznej szczupaka. Naciąc ukośnie obie srony ryby i szczelnie zawinąć ją w folię spożywczą i włożyć do lodówki najlepiej na noc. Potem przełożyć rybę na papier do pieczenia i zawinąć tak aby soki nie miały możliwości wypłynięcia. Szczupaka piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podawać na gorąco.