Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz podawany z tłuczonymi ziemniakami oraz zarumienioną cebulką i natką pietruszki.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 123
Składniki
Warzywa umyć, obrać i pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka, dodać czosnek, zalać zimnym wywarem wieprzowym. Przykryć i zagotować. Zdjąć z ognia i odstawić na kilka godzin do wystudzenia.
Po tym czasie postawić na kuchence i gotować, aż warzywa zmiękną. Przelać przez sito. Zabielić zahartowaną śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Zakwasić wodą z ogórków.
Podawać z tłuczonymi ziemniakami, udekorowanymi zrumienioną cebulką oraz natką pietruszki.