Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z aromatycznym farszem grzybowym można serwować na wiele sposobów. Doskonale sprawdzą się w roli ciepłej przekąski dla gości lub bardzo smacznej i sycącej kolacji.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 99
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 99
Składniki
Bułki przekrój na pół. Paprykę umyj, wydrąż gniazda nasiennie i pokrój drobno. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój na małe kawałki. Grzyby umyj, drobno pokrój i podsmaż na maśle do zarumienienia.
Wydrąż trochę środka z każdej z połówek bułek. Podziel składniki na 8 części i nakładaj na każdą połówkę jedną część. Układaj dowolnie, wedle życzenia, możesz wszystko delikatnie wymieszać i wówczas rozdzielać na połówki bułek (patrz zdjęcie).
W międzyczasie piekarnik nagrzej do 170 stopni. Gotowe bułeczki włóż dosłownie na 5 minut, by były lekko ciepłe i chrupiące. Na koniec udekoruj natką pietruszki. Gotowe! Proste, a pyszne i szybkie w przygotowaniu! Bułeczki są też bardzo pożywne i sycące.