Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa to klasyka polskiej kuchni, choć nie każdy przepada za jej lekko kwaśnym smakiem. Przetarte kiszone ogórki, bądź co bądź polska specjalność, idealnie nadają się do przygotowania pysznej, wyrazistej w smaku i sycącej zupy! Sekretem dobrej zupy ogórkowej są nie tylko odpowiednio przyrządzone ogórki - nie mogą być zbyt kwaśne, koniecznie kiszone - ale też bulion mięsno-warzywny, który będzie podstawą udanej ogórkowej. Lekko zabielona śmietaną - to idealna propozycja na pierwsze danie obiadowe. Zobaczcie, jak w parę chwil przyrządzić zupę ogórkową - przepis jest naprawdę prosty!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 61
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2090
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 28
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 32
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 61
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2090
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 28
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 32
Składniki
W garnku umieścić mięso, pokrojoną w talarki marchewkę, liści laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i gotować do miękkości mięsa.
Dodać starte na grubych oczkach tarki ogórki kiszone i dolać 150 ml wody z kiszenia ogórków, całość gotować 10-15 minut.
Kilka łyżek gorącej zupy rozmieszać ze śmietaną i zabielić zupę, zagotować.
Podawać z ryżem, makaronem lub grzankami.