Do góry

Dania główne Przepis na:

Aromatyczne roladki z niespodzianką

Dania główne

Autor: glodo_morki

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 1292

Dodano: 28.02.2008

Odsłon: 8812

Pyszne mięsne roladki, nadziewane pieczarkami...

Składniki

  • przyprawy: pieprz, sól, bazylia, cynamon (pół łyżeczki)
  • łopatka wieprzowa (może być inne mięso)
  • pieczarki, 8 sztuk
  • ogórek kiszony lub konserwowy, 3 sztuki
  • ziemniaki
  • śmietana, łyżka
  • kostka rosołowa, 1 sztuka
  • przyprawy: pieprz, sól, bazylia, cynamon
  • olej do smażenia
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. FARSZ: Myjemy i kroimy pieczarki. Na rozgrzany olej wrzucamy grzyby i podsmażamy, dodając na końcu bułkę tartą (wchłonie nadmiar płynu). Solimy do smaku. MIĘSO: Mięso kroimy tak, jak na kotlety, a następnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Na każdy plaster kładziemy pieczarkowy farsz oraz 2 lub trzy kawałki pokrojonego w paski ogórka. Formujemy roladki i dokładnie spinamy mięso wykałaczkami (tak, żeby podczas duszenia nie wypłynął farsz). Roladki układamy w żaroodpornym naczyniu lub zwykłym garnku, zalewamy wodą (mniej więcej ma sięgać do połowy roladki), wrzucamy kostkę oraz przyprawy i tak dusimy pod przykryciem mięso - aż zmięknie (my dusilismy je mniej więcej 2 godziny- wszystko zależy od rodzaju mięsa). Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzamy i ubijamy, dodając łyżkę lub dwie śmietany. Nie podaję ilości mięsa i ziemniaków. Na osobę trzeba liczyć 1 plaster mięsa (1 kotlet) i 3 ziemniaki - zależnie od stopnia wygłodzenia;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 06 maja 2008 jak wiadc anonimowych nam nie brak-krytycy od siedmiu bolesci
moze najpierw cos ugotujcie a potem krytykujcie
mi roladki bardzo smakowaly -pozdrawiam:))))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń