Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt słodkie babeczki dla dbających o linię. Przepis na 12 babeczek.
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 32
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 144
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 94
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3709
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 32
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 144
Składniki
Marchewkę kroimy w kawałki, zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy. Gdy jest półmiękka, dodajemy pokrojone jabłka. Gotujemy do miękkości a następnie blendujemy na mus.
Mąki mieszamy, dodajemy cukier, maślankę, jajka, olej, imbir, cynamon i mieszamy wszystko razem na jednolitą masę. Dodajemy proszek do pieczenia i mus jabłkowo-marchwiowy. Otrzymaną masę przekładamy do foremek na babeczki, wypełniając je do ok. 3/4 wysokości. Na wierzch układamy żurawinę. Pieczemy 20 -25 min. w temp. 200 st. C.