Do góry

Desery Przepis na:

Babka migdałowa lub waniliowa (zależy od ciebie)

Desery

Autor: olkafasolka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 19.07.2009

Odsłon: 432

Bardzo łatwa w przygotowaniu babka. Po upieczeniu nie jest sucha.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozetrzeć za pomocą miksera margarynę z cukrem, stopniowo dodawać jajka.

  2. Mąkę oraz mąkę krupczatkę przesiać sitkiem i również dodać do miski. Wlać olej, ocet oraz olejek np. migdałowy lub waniliowy.

  3. Piec przez około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń