Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne kojarzą mi się z trzema potrawami: żurkiem, babką wielkanocną i mazurkiem. Dlatego żadnej z tych potraw nie powinno zabraknąć. Jedliście kiedyś babkę truskawkową? Jeżeli jeszcze do tej pory nie to warto ją spróbować. Jest przepyszna!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Składniki
Ta pyszna babka jest prawdziwym hitem na wielkanocnym stole, również jej wykonanie, nie sprawi Wam żadnych problemów. Zaczynamy od zblendowania truskawek na gładką masę. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy rozpuszczone masło. Wszystko razem miksujemy, a następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i truskawki i również miksujemy. Odstawiamy na bok i zabieramy się za ubijanie białek na sztywną pianę. Gdy już je mamy, delikatnie mieszamy z resztą ciasta i pieczemy w 180°C przez około 40 minut. Smacznego!