Do góry

Przekąski Przepis na:

Bigos z cukinii

Przekąski

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 3163

Dodano: 25.06.2009

Odsłon: 26119

Szybka i bardzo smaczna potrawa.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinię obrać ze skóry,wydrążyć nasiona.Pokroić w kostkę cukinię,cebulę,kiełbasę obrać ze skóry i również pokroić w kostkę.

  2. Cukinię wrzucić do garnka(nie podlewać wodą,sama puści sok) i dusić do miękkości.Kiełbasę i cebulę podsmażyć na patelni i dołożyć do miękkiej cukini.Przyprawić przecierem pomidorowym,solą i pieprzem,dodać zielonej pietruszki.Można podczas gotowania dodać startą marchew.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

przepiorka 22 marca 2011 Smakowało mi, w miarę szybko się robi. Ja oczywiście nie dałam kiełbasy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń