Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki w sosie pomidorowym

Dania główne

Autor: Angelika

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 152

Dodano: 15.06.2008

Odsłon: 1560

Jest to bardzo prosta i smaczna potrawa bardzo chwalona na śląsku serdecznie polecam:)

Składniki

  • mięso wołowe, 2 kg
  • 4 jaja, 0,5dag
  • Mąka pszenna, 1 kg
  • Bułka tarta, na oko
  • świeże pomidory, 2 kg
  • sół , pieprz, wg uznania
  • olej, 6 łyżek
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw trzeba zmielić mieso wołowe następnie dodać przyprawy i odstawić na 3 dni do zamrażalki w tym czasie można zrobić sos wycisnąc pomidory doprawić i zagotować ok. 10 min . Gdy mieso sie zmrozi należy wyturlać je w żółtkach oraz bułce i napatelnie na gorącym oleju gdy będą gotowe nalezy je dać na talerz i polac sosem . Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń