Do góry

Desery Przepis na:

blok czekoladowy

Desery

Autor: amba77

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano: 28.11.2008

Odsłon: 3359

krótki czas przygotowania, dla tych co lubią maxi słodkosci

Składniki

  • 350, g gorzkiej czekolady dobrej jakości
  • 2, łyżki masła
  • 1, puszka mleka skondensowanego słodkiego
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku roztapiamy czekoladę, dodajemy mleko i masło. Kiedy wszystko się rozpuści i połączy dodajemy orzechy. Przed wrzuceniem do garnka należy je rozdrobnić. Mieszamy, ściągamy z ogrnia. Małą kwadratową foremkę wykłądamy folią aluminiową i zalewamy masą. Kiedy ostygnie wystarczy wrzucić do lodówki i poczekać az stężeje. (przepis nie mój ale warto wyprubowac)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kogoru 04 grudnia 2008 hehe pamiętam to z dzieciństwa. był niezłym substytutem czekolady. U nas jak nie było orzechów mama dodawała kruszone ciastka które też świetnie je imitowały :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń