Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonale nadaje się na piknik jak róznież na kolecję:)
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 125
Składniki
Kroimy kurczaka i mieszamy go z solą, czosnkiem, Chili, i przyprawą meksykańską. Podsmażamy kurczaka używając odrobinę oliwy. Dodajemy cebulę. Przyprawiamy składniki słodką papryką. Dodajemy mrożoną sałatkę meksykańską i smażymy.
Po dokładnym obsmażeniu przenosimy składniki do garnka, dodajemy czerwoną fasole i kukurydze (konserwowe). W trakcie gotowania farszu dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiamy do smaku przyprawami. W oryginale farsz powinien być pikantny !Przygotowujemy ciasto na placki (składają się z wody, mąki, soli i odrobiny oliwy). Połączone składniki wyrabiamy do uzyskania elastycznego ciasta. Należy chronić ciasto przed wyschnięciem przykrywając je szmatką. Smażymy na patelni nie używając żadnego tłuszczu – nie za długo – do pojawienia się brązowych plamek. Usmażone placki układamy na sobie aby nie wyschły . Na usmażone placki nakładamy farsz i zawijamy.
Smacznego:*