Do góry

Przekąski Przepis na:

Cannelloni na słodko

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 28.03.2008

Odsłon: 10513

Wartość kaloryczna 1 porcji: 468 kcal.

Składniki

  • 1 opakowanie sosu waniliowego w proszku
  • 1/2 l mleka
  • 10 dag cukru
  • 50 dag śliwek
  • laska wanilii
  • 75 ml wody
  • po 3 łyżki syropu klonowego i wina śliwkowego
  • 4 dag siekanych migdałów
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
  • 12 dag cannelloni
  • brązowy cukier
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z sosu w proszku, mleka i 2 łyżek cukru przygotuj sos według przepisu na opakowaniu 2. Wanilię zagotuj z wodą, syrpem i winem. Dodaj do posiekanych śliwek, dołóż migdały uprażone na patelni bez tłuszczu, resztę cukru, mąkę ziemniaczaną i cynamon. Masę gotuj mieszając aż zgęstnieje. 3. Gotową masę przełóż do szprycy nadziej cannelloni. Ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej Zalej sosem waniliowym. Zapiekaj 40 min w temp. 180°C. Podaj posypane brązowym cukrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń