Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni w sosie pomidorowym

Dania główne

Autor: dzazgusia

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 156

Dodano: 17.07.2009

Odsłon: 9146

Poprostu mniam...

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Farsz : Cebulę(1szt)Paprykę(1szt)Pieczarki(3szt)kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oleju.Gdy cebulka ładnie się zeszkli dodajemy mięso mielone,przyprawiamy,wszystko razem smażymy aż mięsko będzie gotowe

  2. Przekładamy do garnka lub miski dodajemy troszkę sera potartego i po lekkim schłodzeniu gnieciemy żeby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.Farsz gotowy!!!

  3. Canneloni nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym

  4. SOS: Pozostałą cebulę,paprykę,i pieczarki kroimy w talarki lekko podsmażamy na oleju zalewamy sosem i dusimy około 10min.

  5. Gotowym sosem zalewamy nadziewane canneloni w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika na godzinkę i zapiekamy w temp około 200 stopni

  6. Dobra rada:po 45-ciu min zapiekania sprawdzić czy canneloni już jest miękkie jeżeli tak ,posypać serem żółtym i zapiekać jeszcze 10 min żeby ser się ładnie rozpuścił...ŻYCZĘ SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bociu 22 lipca 2009 Oj, na pewno to zrobię przy najbliższej okazji:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń