Do góry

Przekąski Przepis na:

Cannelloni z mięsem

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 27.03.2008

Odsłon: 34085

Pomysł na obiad i podwieczorek.

Składniki

  • 1 kg mielonego mięsa (wołowego i i wieprzowego)
  • koncentrat pomidorowy
  • 1 marchewka
  • seler
  • cebula
  • sól, pieprz,
  • olej,
  • paczka cannelloni
  • 4 łyżki utartego sera żółtego
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mielone mięso, koncentrat pomidorowy, pół szklanki wody, utartą marchewkę i seler, sól i pieprz. Smażyć ok. 20 minut. Rurki cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku i obgotować, by były na wpół twarde. Wyjąć, schłodzić. Napełnić farszem. Włożyć do naczynia, zalać rosołkiem lub sosem pomidorowym. Piec około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń