Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka ryżowe

Przepis dnia 2009-04-25
Desery

Autor: Anetta

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 718

Dodano: 28.03.2009

Odsłon: 20039

Te ciasteczka wszystkim smakuja

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagniatamy ciasto.Po wyrobieniu formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego.Na blaszce wyłożonej posmarowanym pergaminem lub folią układamy je w dość dużych odstępach bo ciastka urosną.W każdej kulce palcem robimy wgłębienie w które po upieczeniu wkładamy trochę dżemu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

strzegoduszka 05 marca 2012 Dla lubiących mniej słodkie ciasteczka polecam zmniejszyć ilość cukru do 3/4 szklanki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marcowa4 31 marca 2009 Myślę, ze będą dobrusie! :D
Pozdrawiam, marcowa4

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kocica_1983 30 marca 2009 Czasami ktoś inteligentyny się domyśli, a inny niestety...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń