Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ,kilku warstwowe ciasto z serem i bitą śmietaną.Nie jest trudne,tylko tak wygląda.Składniki muszą mieć temperaturę pokojową.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22488
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22488
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 101
Składniki
Masło ubić z cukrem na jasną masę.Ubijając dodawać po jednym jajku. Następnie w dwóch częściach śmietanę i powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Połowę masy wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ,a do drugiej połowy dodać kakao i 3 łyżki mleka i wymieszać . Na jasną masę wykładamy przygotowaną wcześniej masę serową ,na masę serową drugą ,czekoladową masę ciasta.Piec w 170 stopniach około 45 minut.
Po całkowitym wystygnięciu ciasta ubijamy śmietanę z cukrem i wykładamy na wierzch dowolnie dekorując . Przechowujemy w lodówce.