Do góry

Dania główne Przepis na:

Cielęcina z gożdzikami

Dania główne

Autor: basia_jj8

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 36

Dodano: 20.09.2008

Odsłon: 743

Pyszne na świąteczny obiad lub na niedziele:-)

Składniki

  • 1,2 kg cielęciny z udźca,2 łyżki goździków,1 łyżka masła,sól,pieprz,1ząbek czosnku,olej do smażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso natrzeć przyprawami,obsmażyć z każdej strony.Ułożyć na posmarowanejtłuszczem blasze,naszpikować goździkami,posypać wiórkami zamrożonego masła. Piekarnik nagrzać do 220*C,piec ok.40min.Potem zmniejszyć temperaturę do 180*C,piec 1/2 godz.(pieczeń polewać wytworzonym sosem).Podawać z ryżem lub białymi kluseczkami. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń