Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coleslaw to jedna z moich ulubionych surówek, która doskonale podkreśla smak obiadu. Uwielbiam ją także jako samodzielną przekąskę lub dodatek to domowych fast foodów ;) Tym razem zapraszam na coleslaw przygotowany z kapusty włoskiej, z dodatkiem natki pietruszki oraz domowego sosu na bazie kremowego majonezu.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, cebulę kroimy w małą kostkę, marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, a natkę pietruszki siekamy. Majonez mieszamy z mlekiem, octem jabłkowym, chrzanem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem do momentu powstania gładkiej i jednolitej konsystencji. Sos doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dodajemy do pokrojonych warzyw - dokładnie mieszamy.
Gotową surówkę wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Najlepsza jest po około 2 - 3 godzinach. * zdjęcie przedstawia surówkę tuż po zrobieniu. Po leżakowaniu coleslaw jest bardziej spójny. Życzę smacznego! :)