Do góry

Dania główne Przepis na:

Czosnkowy mintaj

Dania główne

Autor: mniam-mniam

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 24

Dodano: 28.05.2009

Odsłon: 1896

aromatyczny

Składniki

  • - mintaj filety, 2 lub 4
  • marynata: - Oliwa z oliwek
  • - Czosnek w proszku, - zioła suszone, - Koper - Pietruszka - Szczypior - Czosnek - 4 średnie ząbki - Sok z cytryny - Curry
  • sól, biały pieprz
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki połączyć. Włożyć do marynaty kawałki ryby, zakryć folią spożywczą i odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę, aby ryba przeszła smakiem. Potem rybę usmażyć na oliwie pod przykryciem. Podawać z warzywami i pieczonymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń