Do góry

Przekąski Przepis na:

CZOSNKOWY RYZ PRAZONY

Przekąski

Autor: linusia

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 409

Dodano: 04.06.2009

Odsłon: 789

smaczny ryz o zdecydowanym smaku

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. olej wlac do garnka i wrzucic na niego obrany i rozkrojony na pol czosnek podpiekac az czosnek zbrazowieje

  2. nastepnie wsypujemy ryz i podpiekamy go az uzyska bialo perlowy kolor

  3. kiedy ryz bedzie juz w wiekszosci bailo perlowy zalewamy go 2 szkalnkami wody i przyprawiamy sola zmniejszamy ogien i przykrywamy

  4. nie mieszamy juz potrawy sprawdzajac co jakis czas czy ryz nie przypala sie od spodu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monikaszsz 21 lutego 2014 Bardzo lubie czosnek, wiec jak dla mnie super przepis. Wlasnie dzisiaj go przyrzadzam :).
Pozdrowionka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń