Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w warzywach

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 26.05.2009

Odsłon: 8240

Bardzo fajne,lekkie i zdrowe danie na ciepłe dni.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pory pokroić na talarki, a marchewkę w cienkie plasterki. Pory włożyć na 12 minut do osolonego wrzątku.

  2. Podsmażyć pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu przesmażyć marchewkę, podlać wodą, dusić pod przykryciem 4 minuty.

  3. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

  4. Pory wymieszać z marchewką. Przełożyć do 4 foremek żaroodpornych. Ułożyć w nich po jed-nym filecie. Przykryć mieszanką z porów i pieczarek. Posypać nasionami słonecznika. Zapiekać 20 minut.

  5. Gotowe danie posypać koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń