Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 128
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22502
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 128
Składniki
Borówki przebrać i opłukać. Jabłka i gruszki pokroić, z wody i cukru ugotować syrop do niego wrzucić gruszki tylko je obgotowując. Następnie wyciągamy je łyżką cedzakową. Do syropu dodać jabłka i borówki, smażymy aż się rozpadną. Pod koniec smażenia wrzucamy gruszki. Jeszcze chwilę smażymy razem. Gorący przekładamy do słoiczków. Można zapasteryzować ok 15 min