Do góry

Przekąski Przepis na:

GALANTYNA Z KURCZAKA

Przekąski

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15438

Dodano: 29.07.2009

Odsłon: 19862

Po prostu pyszne, delikatne.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z kurczaka delikatnie zdjąc skórę, by jej nie porwac. Zaszyc otwory po szyjce, skrzydełkach i udkach.

  2. Oddzielic mięso od kości i przepuścic przez maszynkę razem z bułką namoczoną w mleku (oraz marchwią i natką pietruszki).

  3. Do mięsa dodac jajo, sól, pieprz, dokładnie wyrobic. Masą napełnic skórę kurczaka, zaszyc. Ściśle zawinąc w folii aluminiowe lub ściereczce, owinąc grubą nicią i gotowac w bulionie ok. 40-50 minut. Nie dopuścic do wrzenia. Następnie przez godzinkę studzic w wywarze, wyjąc na półmisek, przycisnąc np. deseczką. Podawac na zimno. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

luisa69 29 lipca 2009 brzmi smakowicie, trochę roboty jest, ale czego się nie robi żeby podniebieniu dogodzić

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń