Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 81
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1013
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 81
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1013
Składniki
Grzybki obgotowujemy jak do każdej marynaty. Jak chcemy pasteryzować to 15 minut. Jak nie chcemy to ok. 60-75 min w kilku [ 3-4 ]wodach.Ja robię bez pasteryzacji. Zalewę zagotować na koniec dodając ocet. Obgotowane grzybki odcedzamy i nakładamy do słoiczków zalewając gorącą zalewą. szybko zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Grzyby i zalewa muszą być gorące. Na drugi dzień są gotowe.Dla amatorów mocniejszych wrażeń proponuję zmniejszenie ilości cukru do 1 szklanki. SMACZNEGO.