Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo regionalne;))))
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 802
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 802
Składniki
W wyższym garnku rozgrzewamy olej.Smażymy mięso, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Zalewamy bulionem i cydrem. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem. Dusimy do miękkosci. W międzyczasie możemy przygotować dodatki: smażone lub gotowane ziemniaki, ryż lub makaron - co lubicie. i surówkę. U nas są podsmażane ziemniaki / zostały z poprzedniego dnia/ i pomidory koktaliowe z bazylią i sosem balsamicznym. Kiedy mięso bedzie już prawie miekkie obrane i pokrojone na ósemki jabłka i dalej dusimy, a z jabłka zaczną się rozpadać.Doprawiamy do smaku. Smacznego.