Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 554
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 52
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 31
Składniki
Ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce lub w malakserze. Dodać mąkę i sól. Formować małe kluseczki i rzucać od razu na wrzątek. Gotować ok. 5min. Odcedzić i przelać zimną wodą. Bryndzę rozmieszać z mlekiem lub śmietana na gladką masę. Ze słoniny wytopić skwarki. Polać kluseczki bryndzą i skwarkami. Najlepiej smakują popite zimną Kofolą ;)