Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To, że często jemy pizzę widać na blogu:). Było ich już wiele wersji, czas na pizzę hiszpańską z chorizo. Jak zwykle nie ma tu wielu składników - wyszła pyszna!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 465
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13576
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 108
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 59
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 465
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13576
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi.
Smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy ziołami, pieprzem i czosnkiem. Wykładamy mozzarellę, kukurydzę konserwową, oliwki oraz pokrojone: cebulę, paprykę czerwoną, chorizo.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów.