Do góry

Dania główne Przepis na:

Karbinadle /mielone

Dania główne

Autor: 19ANIA76

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 789

Dodano: 15.08.2008

Odsłon: 4902

Pyszna prosta potrawa podaje się ją z ziemniakami i ogórkiem,młodą kapustą

Składniki

  • mielone mięso wołowo – wieprzowe, 30dkg
  • jajko, 1 szt
  • bułka pszenna -czerstwa, 1 szt
  • majeranek, szczypta
  • cebula, 1 szt
  • mąka, 2-3 łyżki
  • sól,pieprz,maggi
  • Bułka tarta
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę namaczamy. Do zmielonego mięsa dodać rozmącone jajko, odciśniętą bułkę, zioła, sól, pieprz, przyprawę do zup (Maggi). Wyrobić na gładką masę. Przyprawia się solą i pieprzem. Dodać zrumienioną, poszatkowaną cebulę. Formować klopsiki, obtoczyć je w mące lub tartej bułce, smażyć z obu stron na oleju lub smalcu.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: karbinadle

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń