Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12717
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 438
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12717
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 94
Składniki
Najpierw myjemy mięso i rozbijamy delikatnie każdy płat
Rozkładamy już rozbite kawałki na talerzu lub desce.Siekamy drobno czosnek.
Przyprawiamy je pieprzem, solą, posiekanym już czosnkiem , papryką czerwoną i ziołami prowansalskimi
Następnie wkładamy wszystko do szklanej lub plastikowej miski, i zalewamy olejem. następnie wszystko mieszamy i pozostawiamy na ok 1 godz w lodówce
Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i smażymy na małym ogniu aż będzie chrupiąca skórka. co jakiś czas podlewamy wodą aby mięso było kruche.
Można podawać z ziemniakami i z ryżem