Do góry

Dania główne Przepis na:

Keftedes

Dania główne

Autor: wudoka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 20.08.2008

Odsłon: 1398

Mięso, ziemniaka, jajko, cebulę, przyprawę i sól dokładnie wymieszać.

Składniki

  • mielonej jagnięciny, cielęciny lub wieprzowiny (udziec lub łopatka), 500 g
  • jajko, 1 szt
  • ziemniak, 1szt
  • grubo pokrojona cebula, 1 szt
  • mąka
  • olej do smażenia
  • sól, 1 łyżeczka
  • Przyprawy kuchni Greckiej, 1,5 łyzeczki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaka zetrzeć na tarce i odlać nadmiar soku. Mięso, ziemniaka, jajko, cebulę, przyprawę i sól dokładnie wymieszać. Z masy uformować niewielkie kulki, obtoczyć w mące. Na głębokiej patelni rozgrzać tyle oleju, aby do połowy przykrył kulki. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. Podawać na ciepło lub zimno, najlepiej z sałatą z pomidorami i fetą polaną sosem czosnkowym lub winegret.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń