Do góry

Dania główne Przepis na:

kluski leniwe innaczej

Dania główne

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 768

Dodano: 13.01.2008

Odsłon: 5062

dla kluskożerców

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do zmielonergo sera dodać rostopione masło,jajka dobrze wymieszać na gładką masę ,dosypać bułkę ponownie wymieszać -masa pwinna być doś gęsta.Łyżką nabierać ciasto i wkładać do gotującej się wody (mogą być w formie pyz-trzeba wtedy dłużej gotowaći jest więcej pracy)jak kluski wypłyną wyjąć je łyżąką cedzakwą.Podawać z msłem,śmietaną lub sosem owocowym.A gdy ostygną można podsmażyć na maśle na rumiano. Jak ktoś lubi to może "podrasować"kluski dodając wanilie,cynamon,skórkę pomarańzową.

  2. Wypróbowałam też wersje wytrawną do masy dodałam drobno pesiekany szczypiorek,utarty czosnek ,sól,pieprz(dużo).Pasują do tego na okrase skwarki z boczku lub gulasz.

  3. Kluski można też smażyć na głebokim tłuszczu-ciekawy efekt i smak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 10 sierpnia 2009 HMM bardzo ciekawe..na pewno wypróbuję.......

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mrowa 15 stycznia 2008 moja córka je uwielbia dlatego go podałam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń