Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, tanie i szybkie w wykonaniu knedle.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 354
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 156
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 354
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 156
Składniki
Twaróg, mąki, jajko i sól zagnieść na gładkie ciasto. Uformować walec i pokroić na 12 części. Każdy krążek spłaszczyć i włożyć do środka 1 truskawkę. Krążek pozlepiać i formować kulki.
W garnku zaotować wodę z odrobiną soli i oleju. Na wrzątek wrzucać uformowane kulki. Zamieszać aby się nie przykleiły do dna garnka. Gotować kilka minut po wypłynięciu na powierzchnię.
Masło stopić w rondelku. Dodać bułkę tartą i chwilkę podsmażyć. Zdjąć z ognia i wsypać cukier waniliowy. Wymieszać i polać ugotowane knedle.