Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Knedle ziemniaczane możemy nadziewać czym tylko chcemy i co akurat mamy pod ręką. Przyszedł mi smak na kapustę kiszoną, dorzuciłam jeszcze trochę grzybów suszonych i podałam knedle polane masełkiem z podsmażoną cebulą.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 54
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 462
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13457
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 54
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 462
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13457
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, studzimy, a następnie przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko i mąkę i zagniatamy gładkie ciasto. Kapustę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie wraz z suszonymi grzybami. Następnie odcedzamy i kroimy drobno. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy do kapusty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem (robię dość pikantne nadzienie). Ciasto dzielmy na mniejsze kawałki, formujemy okrągłe placki, nakładamy na środek nasz farsz, zlepiamy i formujemy kule. Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy polane masłem i posypane świeżym koperkiem. Z przepisu wyszło mi 14 knedli (ale wszystko zależy od wielkości :) ).