Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem że niby proste wiem że wiele przepisów na leczo jest na smakerze ale każdy robi nieco inaczej ...to jest taka szybka prosta wersja ...
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 110
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 189
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 477
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 110
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 189
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 477
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 269
Składniki
Cebulę obrać poszatkować w piórka i podsmażyć na odrobinie oleju w garnczku-obszernym i duzym. 2. kiełbasy pokroić w plasterki lub jeszcze na pół i dorzucić do cebuli podsmażyć kilka minut. 3. Paprykę sparzyć usunąć gniazda nasienne pokroić w dowolną kostkę i wrzucać na bieżąco do garnczka-mieszając od czasu do czasu aż papryka puści sok.
4.Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i usunąć gniazdko, kroić w kostkę i wrzucać na bieżąco do papryki porządnie mieszając całość czosnek rozgnieść dorzucić do całości. 5. Dolać szklankę wody i koncentrat pomidorowy. Całość dusić pod przykryciem aż papryką będzie miękka i zrobi się paprykowy-pomidorowy sos. Dla osób które nie lubią dużo sosu proponuje z punktu 5 zrezygnować. Następnie doprawić do smaku wg uznania. GOTOWE Smacznego.
Ja podaje leczo z pieczywem zazwyczaj bagietką posmarowaną masłem czosnkowym lub ziołowym.