Do góry

Przetwory Przepis na:

Konfitura z brzoskwin i moreli

Przetwory

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 30.05.2008

Odsłon: 7679

Do porannych tostow, do herbatki, do piernika ... miodzio :)

Składniki

  • brzoskwinie, 50 dkg
  • morele, 50 dkg
  • cukier, 1 kg
  • likier pomaranczowy, 50 ml
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Owoce wrzucic do wrzacej wody, gotowac 3 minuty, odcedzic i przelozyc do wody z lodem. Obsuszyc na sciereczce, usunac skorke i pestki, przekroic na polowki. Odjac 30 dkg owocow i zmiksowac, reszte pokroic w kostke. Zmiksowane owoce przelozyc do garnka, dodac cukier i zagotowac. Wlac likier i wrzucic reszte owocow, powolutku gotowac az zgestnieje. Goraca konfiture przelozyc do niewielkich sloiczkow, zamknac i przykryc kocem az ostygna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń