Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka nie tylko na Wielkanocny stół...prosta,smaczna i ładnie się prezentuje ;-)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 134
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 92
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 45
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 134
Składniki
Jajeczka ugotować na twardo. Białą kiełbasę sparzyć we wrzątku. Ja gotując wywar na barszcz (cebula,czosnek,liść laurowy,ziele angielskie,sól i pieprz) dodałam 2 kiełbaski więcej do podania na zimno. Po ostygnięciu,pokroiłam kiełbasę na ok 3 cm plastry.Na każdym zrobiłam kleksa z majonezu.Można połączyć majonez z chrzanem,lub użyć samej ćwikły.Dodałam kiełki i jajeczko.Dla stabilności i wygody w kosztowaniu wbiłam wykałaczkę. Przekąska jest tak efektowna,że nie trzeba dodatkowej dekoracji ;-)
SMACZNEGO