Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety schabowe

Dania główne

Autor: kuhareczka

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1262

Dodano: 12.04.2008

Odsłon: 3394

przepyszne kotleciki które robie wychodzą przepyszne a więc sie tym przepisem z wami podziele :D

Składniki

  • mąka poznańska lub wrocławska
  • Bułka tarta
  • 2 lub 3 jajka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 6 kotlecików schabowych bez kości
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. najpierw przygotować na 3 osobnych głębokich talerzach mąke , jajka ,bułkę tartą . jajka pomieszać widelcem tak aby powstały malutkie bąbelki. Nalać na patelnie olej. najpierw otoczyć kotleciki w mące ,potem w jajkach ,potem w bułce tartej i położyć na patelni. posolić , i popieprzyć i tak zrobić całą reszte kotlecików. *+*+*+*+*+*+*+*+*+*SMACZNEGO+*+*+*+*+*+*+*+*+*+*+* ________________KOMENTUJCIE!!!!!!________________

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioluska34 27 lutego 2011 pomyslcie o tym,ze sa osoby ktore nie potrafia zrobic schabowych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Barbarelka36 28 lipca 2010 w końcu czego oczekujecie... kuHarecza przez H!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 05 sierpnia 2009 ten przepis to chyba dla jakiegoś ułomnego dziesięciolatka. Daj jeszcze instrukcję jak zrobić kanapkę z serem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaczor 31 maja 2008 trzeba zbic kotlety tluczkiem przed obrobka; posolic i popiprzyc tez przed! Po smazeniu na silnym ogniu az sie zarumienia, zmiejszyc na malutki ogien, zostawic tak na 15mn pod przykryciem!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń