Do góry

Dania główne Przepis na:

KOTLETY SCHABOWE W MIGDAŁOWEJ PANIERCE

Dania główne

Autor: koka333

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 119

Dodano: 02.11.2009

Odsłon: 1055

ORYGINALNY POMYSŁ JEŚLI KOMUŚ ZNUDZIŁ SIĘ JUŻ ZWYKŁY SCHABOWY;)

Składniki

  • kotlet schabowy, 4 szt
  • płatki migdałowe, 100g
  • Bułka tarta, 1/2 szkl
  • Jaja, 2 szt
  • cytryna, 1 szt
  • mąka, 4 łyżki
  • sól, papryka ostra
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Płatki migdałowe mieszamy z bułką tartą.

  2. Jajka rozbijamy i roztrzepujemy.

  3. Kotlety rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i papryką.

  4. Panierujemy w mące, jajku, a na końcu w migdałach z bułką tartą, mocno dociskając panierkę.

  5. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

  6. Podajemy z frytkami.

  7. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koka333 04 maja 2012 Przepraszam, zapomniałam o tym małym szczególe. Te kotlety podaje się z cząstkami cytryny i najlepiej frytkami, dlatego znalazły się w przepisie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń