Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety z kalafiora

Dania główne

Autor: fuga

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 104

Dodano: 19.03.2008

Odsłon: 2234

pyszna alternatywa dla mielonych

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kalafiora ugotować i ugnieść (najlepiej tluczkiem do ziemniaków). Dodać jajko, zieleninę i tyle bulki tartej żeby powstała spójna masa. Doprawić(koniecznie dużo pieprzu),formować kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyc na złoto. Dobrze smakują z keczupem. Można po usmażeniu na każdy kotlet położyć plasterek sera żółtego i na chwilę przykryć patelnię żeby ser się rozpuścił.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń