Do góry

Przekąski Przepis na:

kotlety z niespodzianką

Przepis dnia 2009-07-18
Przekąski

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 10.07.2009

Odsłon: 20589

kotleciki z niespodzianką,na każdą okazję.

Składniki

  • sól, pieprz
  • mleka, 1/2szklanki
  • mięso mielone(mieszane)
  • kiełbasy, 10dag
  • łyżka startego sera
  • tłuszcz do smażenia
  • papryki, 1/4
  • jajko
  • mała cebulka
  • kajzerka
  • Bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • mleko, 1/2szkl.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. bułkę namaczamy w mleku paprykę siekamy drobniutko,ser ścieramy na tarce kiełbasę kroimy w drobną kostkę podsmażamy na patelni bez tłuszczu kiełbasę zdejmujemy a na wytopionym tłuszczu podsmażamy cebulkę do mięsa dodajemy odciśniętą bułkę,podsmażoną cebulkę sól,pieprz,jajko wszystko dokładnie mieszamy na rozpłaszczone kotlety nakładamy farsz,składamy do środka formujemy kotlet obtaczamy w bułce smażymy na tłuszczu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 18 listopada 2009 Super przepis! Nareszcie będe wiedziała co zrobić z "resztkami" z lodówki. A w ogóle masz świetne przepisy i dodałam Cie do moich znajomych. Szkoda, że tak póżno. Pozdrawiam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 05 września 2009 Na kopytka najlepsze są ziemniaki stare( bryza )mam wypróbowane.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gagatkabeatka01 05 września 2009 A czy może mi ktoś powiedzieć z jakich ziemniaków robi się kopytka? Czy mogą to być np. stare ziemniaki, czy zółte ziemniaki, czy białe, a może różowe. (Ostatnio spotkałam się z różnymi odmianami), i czy lepiej jest robić je ze starych ziemniaków, czy może z młodych, bo jak ostatnio robiłam kopytka z młodych to wcale mi nie wyszły mimo iż dodałam dużo mąki pszennej, jajo i ziemniaki były ugotowane poprzedniego dnia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 24 lipca 2009 Wczoraj robiłam Pani kotleciki i bardzo miło było ujżeć pozytywne zaskoczenie na twarzach domowników. Zwierzchu jak zwykłe mielone, a w środku niespodzianka;)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 19 lipca 2009 nie mogłam wy edytować bo wkradł się błąd .1/2szkl mleka do namoczenia kajzerki,sól,pieprz do smaku.pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 18 lipca 2009 Pomysł ciekawy tyle, że nie rozumiem drugiej linijki w składnikach:
"mleka, sól, pieprz, 1/2 szklanki"
Bardzo proszę o wyjaśnienie. Kupiłam już mielone i chiałabym skorzystać z przepisu.
Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aria-fresca 13 lipca 2009 A co robimy z podsmażoną kiełbasą ? Czy też dodajemy do mięsa ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń