Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam takie kotlety gdy zostały mi gotowane ziemniaki. Teraz robię je również ot tak, bo nam smakują. :)
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 78
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1008
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 78
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1008
Składniki
Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie z oliwek, pod koniec smażenia dodać połowę cebuli i połowę papryki. Warzywa przyprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z sosem mięsnym bez mięsa :) i gotowe. Pozostałą cebulę podsmażyć na oliwie. Ziemniaki ubić, dodać resztę papryki, jajka, mąkę i podsmażoną cebulkę. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Całość wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować kotlety ziemniaczane, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety podawać z sosem. Smacznego.